Andraplats på Västkustsstafetten

I helgen har det tävlats på många olika håll av våra medlemmar. Nere i Skåne har sex ungdomar tävlat i Sydsvenska mästerskapen där det bl.a. blev två silvermedaljer till klubben. Det kommer en rapport därifrån senare på hemsidan. I Göteborg har det tävlats natt, medel och stafett och vårat HD12-lag lyckades knipa en andraplats i stafetten.

 

Helgen inleddes med öppet natt-dm med speciell tiomilaklass. Johan A och Johan H visade intresse och att man vill vara väl förberedda till tiomila om en månad.

Lördagen bjöd på stadsnära medeldistans i Lackarebäck och Simon tog trots ett par mindre misstag sin femte seger för året. Förutom Simon var det bara det rutinerade gardet med och Gösta knep en fjärde plats i H75, Magnus trea i H40 och Ulrika sjua i D50.

På söndagen var det dags för stafett i Bergsjön på tiomilas grannkarta. Vi ställde upp med ett lag i HD12. Oskar tog sig an försträckan ihop med 17 lag till.  Oskar gjorde en riktigt stark sträcka och var inne som sjua bara 3 minuter från täten, men var trots det inte nöjd med sitt lopp efter en bom.

På andrasträckan sprang Ida, Filip och Elin när Albin fick lämna återbud efter torsdagens knäskada. Man sprang som tåget första halvan av banan och var ifatt alla lag utom ett när man tappade bort sig på en sträcka och fick ta en rejäl omväg med lite äventyr för att komma ner för några branter för att läsa in sig igen. Trots missen kämpade man på bra in mot mål och kunde växla som 7:e lag med 13 minuter upp till ledningen och 6 minuter till andraplatsen. Simon satte full fart från början och rusade runt 1,9 km kuperad och klurig gul bana på 13 minuter och förde upp laget till andra plats bara en och en halv minut från segern. Bra kämpat gänget!

/Magnus