Tre skåningar och en dansk

25 Löftingar var nere och sprang den trevliga sommartävlingen tre skåningar och en dansk i Helsingborg och Helsingör i helgen. Två sprintetapper och två avkortade medeldistanser i skog stod på programmet varav första etappen på lördagen gick i Danmark. Det blev stora framgångar till klubben och allra bäst gick det för våra två segermaskiner Jesper och Simon som tog varsin överlägsen totalseger i H16 och H12. (Några Löftingar hade hunnit åka hem när bilden togs)

I Helsingborg finns många utmanande sprintområden så det är en exemplarisk plats för en tävling med det här upplägget. Traditionsenligt avslutas tävlingen alltid i Pålsjö skog vid Sofiero slott i fin slottsparksmiljö med klurig orientering.

Det var på gränsen att vi t.o.m var största klubb trots avståndet, både totalt och på ungdomssidan, men sammanslagningsklubben Skåneslätten från närområdet tog oss knappt på den delen.

Resultatmässigt var det en framgångsrik helg, även om det också ska sägas att det inte alls var lika stora ungdomsklasser som förra resan uppe i Kinnekulle och Skara.

I H16 tog alltså Jesper hem totalen efter att också haft två etappvinster. Adrian som inte kunde vara med hela helgen visade i Danmarksskogen att formen är riktigt på gång med en fin seger på den etappen.

I H12 hade vi fyra killar till start. Simon fortsätter sitt segertåg och vann alla fyra etapperna. Albin sprang också starkt hela helgen och blev fin fyra totalt. Även Oskar och Filip sprang bra på några etapper, men fick inget totalresultat p.g.a. missad stämpling för Filip och allergibesvär för Oskar så han avstod sista etappen.

I H14 sprang Victor och Tobias jämnt på etapperna och hade varsin andraplats som bäst. Victor blev trea totalt medan Tobias tyvärr stämplade fel på en etapp och inte fick något totalresultat.

I D10 sprang Agnes riktigt bra och blev fyra totalt. Hugo kämpade på starkt i öppen 3 denna helg och gjorde det så bra så han blev trea totalt där.

Av det ”äldre” gardet lyckades Linda bäst med en fin andraplats i D35. Magnus och Gösta hade båda chans på segern inför slutetappen, men Magnus hoppade över en kontroll och Gösta bommade bort sig, så där rök pallplatserna.

Det blev många medaljer och pokaler för våra ungdomar och dessutom vann både Jeanette B och Linda fina utlottade priser så det blev tunga bilar på vägen hem för Löftingarna. Nästa år slår vi till med största klubb hoppas vi.

/MH

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.