Medaljer till Löftan på Götalandsmästerskapen

Det blev två medaljer till Löftan under helgens Götalandsmästerskap i Karlskrona och dessutom många till bra placeringar av våra 7 ungdomar på plats.

Helgen i Karlskrona inleddes med sprint på fredagskvällen precis utanför centrum runt Högskolan. En varierad sprint med både lite klippor i början för att sen gå över till studentområde och avslutas genom ett bostadsområde.

I H13 fick både Victor och Tobias till bra lopp och slutade på platserna fem och sex. I H15 hade inte Jesper sekunderna på sin sida, men slutade ändå på en fin sjätte plats.

I D13 fick Annie till en riktigt bra sprint och var bästa Halländska på en fin 18:e plats.

I H14 hade Jakob ett par missar vilket tyvärr straffas dyrt på sprint och det blev plats 45. I H16 var inte Adrian och Axel heller helt nöjda med sina lopp och det blev plats 35 respektive 46.

Efter en natts sömn på skola var det dags för långdistans några mil norr om Karlskrona. 3,5 km hade man till start så det fanns gott om tid att värma upp, men det gällde samtidigt att man fått i sig vätska och mat tillräckligt för det var även ganska långa ungdomsbanor i detaljrik Blekingeterräng.

I H15 fick Jesper som så ofta till ett riktigt bra tekniskt lopp och hamnade på en mycket bra silverplats bara 17 sekunder från guldet som Axel Elmblad Småland tog hem. Glädjande för Halland var även Albin Persson Halmstad på pallen i H15.

I H13 fick Victor till ett bra lopp med bara några mindre misstag och lyckades ta hem en bronsmedalj. Tobias hade tyvärr en tuff inledning med 5 minuters bom på ettan. Efter att där varit 29:a sprang han sen riktigt fort och tog sig upp hela vägen till plats 7 till slut. Riktigt starkt att kämpa på så bra och gå rätt efter en tuff inledning.

I H16 tog Adrian rejäl revansch från sprinten och fick till ett starkt lopp och blev sjua, bara dryga minuten från bronsmedaljen. Även Axel sprang bra i Blekingeterrängen och hamnade på plats 41.

I D13 sprang Annie bra igen och hamnade på plats 31. I H14 inledde Jakob bra, men efter ett par missar blev det plats 42 till slut.

På söndagen var det dags för stafett. I Halland lag 1 sprang Jesper och Tobias. Jesper var med in täten på startsträckan och Tobias höll sin femtondeplats på tredjesträckan mot tufft motstånd. Till slut blev man bästa Hallandslag på plats 13.

I Halland lag 2 inledde Adrian starkt. Trots att han gjort något misstag när han var uppe i täten så var han inne bara dryga minuten från ledningen. På tredjesträckan slarvade tyvärr Victor med stafettrutinerna och hoppade över en kontroll.

I Halland lag 5 sprang Annie sträcka 2 och trots att hon inte var helt nöjd med sitt lopp gjorde hon det bra och laget slutade till slut på plats 55.

De som inte var med i stafetten p.g.a. att Halland inte har tillräckligt med löpare i alla klasser fick springa en masstart istället. Där var Jakob och Axel med och här gick det undan värre för grabbarna och de var inne som 9:a och 16:e i en stor masstart.

Några Löftingar till var med och tävlade i Dackefejden på samma arena. Magnus J vann H50 på lördagen och Gösta var trea i H75 på söndagens tävling och Filip kämpade på bra i H12 med 12:e plats som bästa resultat.

Det verkade som att våra ungdomar hade en trevlig helg. Hoppas att alla ni där hemma mellan 13-16 år blir sugna på att hänga med på kommande resor och att ni yngre planerar för att hänga med det året ni blir 13.

/Magnus

 

 

7 kommentarer

  1. Härlig läsning för hemmavarande gamlingar! Dina rapporter är alltid lika trevliga – Tack Magnus!

  2. Tack ska ni ha, men det är inte mig ni ska berömma. Gratulera våra duktiga ungdomar som kämpar så bra så det finns något att skriva om istället:)

  3. Bra sprungit o bra skrivet!! Kul att även följa er på både FB, liveresultat o messenger 😉😉 Ge oss ngr år ska vi nog hänga på 😀😀 Blir riktigt sugna av alla fina prestationer o sammanfattningen av helgen.

Kommentarer är stängda.