Löftan tog hem dubbla pokaler i ungdomscupen.

För andra året i rad tog våra ungdomar hem både priset för flest antal starter och priset för bäst placeringar på årets Hallandstävlingar. Nu går Adrian och Axel upp till junioråldern så vi får gemensamt fortsätta jobba för att fylla på med nya ungdomar underifrån och kanske bli ännu bättre på att rekrytera ungdomar som är äldre än 10 år också.

 

Ungdomscupen som är en tävling där alla årets hallandstävlingar ingår avgjordes med en final i Åkulla där dagens lopp räknades in ihop med varje löpares 8 andra bästa resultat för året.

I H10 var det bara Hugo som kommit till start från klubben under året. Vi vet att det är många yngre på gång som springer U1 och U2 och det är ju naturligtvis det viktigaste och det är ingen stress att ta steget upp till att springa själv i H10. Hugo lyckades dock ensam försvara Löftans färger så bra att det blev en tredjeplats totalt i H10.

I D10 har vi haft fyra tjejer som varit med under året och sprungit och antalet tävlingar man har varit med på har varierat och totalt blev det en 5:e plats för Elin, en 6:e plats för Agnes och en 11:e respektive 12:e plats för Alice och Cornelia. Bra kämpat alla fyra.

I D12 har Ida varit med uppe i täten hela säsongen och med en fin tredjeplats i finalen lyckades hon ta hem totalsegern i klassen. Alva som sprungit en hallandstävling i år hamnade på en femtonde plats.

I H12 var det stora framgångar till klubben. Simon kom upp i maximala 108 poäng och avgjorde H12 tidigt. Han fick dessutom räkna bort fyra ytterligare segrar i cupen. Även Albin och Oskar B har sprungit starkt hela säsongen och till slut blev det en fin tredjeplats för Albin och en bra fjärdeplats för Oskar. I H12 har vi haft ytterligare tre Löftingar som varit med och där var Filip totalt sjua, Walter 18:e och Oscar M 24:a.

 

Även i H14 var det stora Löftanframgångar. Tobias vände på vårens underläge mot Victor och sprang riktigt starkt både på sommaren och hösten och såg ut att ha avgjort kampen, men en miss på avslutningsetappen gjorde det så spännande att det till slut bara skiljde en poäng ner till Victor som idag var tvåa, men en välförtjänt seger till Tobias sett över hela säsongen. Även Jakob har sprungit starkt under året och hamnade på en femte plats till slut efter att ha varit fyra på avslutningsetappen. Även Gustav har sprungit bra och hamnade på en tolfte plats trots att han inte kunde vara med på avslutningen. Även Andreas, Hugo och Edvin har kämpat starkt och tagit flera poäng trots att man inte varit med på så många deltävlingar. Andreas blev 16:e, Hugo 19:e och Edvin 20:e.

I D14 var tyvärr Annie sjuk på avslutningen och hamnade precis utanför pokalplats på en stark sjunde plats.

I H16 kom Jesper precis som Simon upp i maximala 108 poäng och här blev det precis som i H14 en dubbelseger när Adrian var tvåa efter en stark säsong. Även Axel har haft ett bra år och gjort stora framsteg och slutade på en femte plats totalt.

Idag kämpade även Lukas, Ztella, Albin, Ralf och Stina starkt i U1. I U2 var det Ella som sprang snabbt medan Hatsaya kutade runt inskolning.

Prisutdelningen avslutades alltså med att våra ungdomar fick gå fram gemensamt och hämta två stora pokaler som kommer upp till stugan lagom till torsdagens träningsavslutning vid Lillesjöstugan. Som ni vet sen tidigare är det ju dock bara orienteringen från Lillesjön som tar uppehåll. Först blir det fyra torsdagar med sprintcup och sen drar vi igång barmarksträningen. Allt för att komma lika väl laddade för nästa säsong som denna och framförallt för att man ska kunna komma upp och röra på sig samtidigt som man träffar alla goa Löftankompisar.

Vi gratulerar också Elin Månsson som idag var först in på SM-stafettens inledande sträcka i D21 där hennes lag till slut ´blev nia.

/MH