Många medaljer på medel-DM

Rigor ordnade årets medel-dm i riktigt klurig terräng med utmanande och roliga banor. Det blev många medaljer till klubben varav 5 guld, bl.a. seger i båda huvudklasserna genom kusinerna Marie och Joakim och vi hade även pallen i H12 full av Löftingar.

I H10 slog Hugo till med en fin silverplats och i D10 hade vi tre snabba tjejer med idag och där var Elin fyra, Agnes femma och Cornelia sjua.

 

I H12 blev det alltså en pall full med grönblå löpare och alla tre kompisarna var inom 42 sekunder så riktigt jämnt när Simon vann före Oskar och Albin. I samma klass var Filip sjua och Walter var också med, men fick inte riktigt till det idag, men kommer säkert igen med nya tag redan till veckan.

I D12 sprang Ida återigen bra och tog en mycket bra andraplats, mindre än minuten från segern.

Även i H14 blev det stora Löftanframgångar. Jakob som varit nära att få till lopp under året som räckt till seger slog idag till på kanske årets svåraste bana och tog en imponerande seger i H14. Även Victor orienterade stabilt och tog hem silvret. Gustav sprang också bra och kom på en sjunde plats i en stor klass. Tobias var på väg mot ett riktigt topplopp, men efter att haft ledningen vid radion så kom en ovanligt stor miss för att vara Tobias och det blev en åttondeplats till slut.

 

I H16 var det många sjuka, bl.a. Axel och Adrian så klassen blev rätt tunn, men en som visade att formen är god inför USM var Jesper som slog till med dagens snabbaste kilometertid på tävlingen och det blev en överlägsen seger.

I D18 höll sig Alice långt framme igen och det blev en fin silvermedalj.

Av våra ungdomar hade vi även tre snabba löpare i U-klasserna. Ella vann U2 efter ett imponernade lopp och i U1 var det Ralf som var snabb med en andraplats och även Stina med en niondeplats.

Bland våra seniorer lyckades vi alltså ta dubbeln i DH21 idag när Marie vann D21 och Joakim tog hem H21 och där hade vi även Tobias på en stark tredje plats.

 

Vi tog även hem några pallplatser till bland våra vuxna löpare. I D35 vann Johanna före Linda.

I H75 var Gösta snabbast och knep guldet. I H65 tog Hans en bra andraplats och Magnus blev trea i H50. (Tyvärr inga bilder)

Bra kämpat alla 42 Löftingar. Nästa helg finns tävlingar i Sävedalen och Alingsås för den som är sugen och helgen efter det är det final i ungdomscupen i Åkulla. Hoppas alla ungdomar kommer dit då.

Vi önskar också stort lycka till för våra tre ungdomar som på onsdag flyger upp till den spännande Västerbottenterrängen i Umeå för ungdoms-SM i sprint, långdistans och stafett. Vi håller alla tummar vi har för Adrian, Axel och Jesper.

/Magnus H

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.