Gösta och Adrian på pallen på tredagars

Södra Hallandsklubbarna ordnade ett välordnat tredagars vid Plönningeskolan. Runt 40 Löftingar tävlade varje dag och i huvudklasserna hade vi Gösta och Adrian på pallen när man var tvåa i H75 och trea i H18.

Hallands tredagars fortsätter mycket glädjande att locka många orienterare från många olika klubbar med drygt 2000 startande varje dag. Om två år är det dags för oss igen att vara arrangörer.  Våra södra klubbar bjöd på en perfekt arena med nära till allt och med tuff, klurig och utslagsgivande terräng. Kolla gärna på livelox ni som är intresserade. Allt fler Löftingar lägger ut sina lopp via gps och det är både kul och lärorikt att kolla sitt egna och andras lopp i efterhand. Hör av er om ni vill ha hjälp med hur man gör.

I H75 började Gösta försiktigt pga av veckans förkylning, men tog sig in i tävlingen allt efter som och efter söndagens jaktstart där han tog två platser var han på en mycket fin andra plats i den stora H75-klassen. Kanske ett segerrecept att ta det lite lugnare med mer fokus på orienteringen.

En annan som haft riktigt bra ol-form det senaste är Adrian och han fortsatte på den inslagna vägen. Med etappplaceringarna 2 och 1 inför den avslutande jaktstarten gick han ut i ledningen i den tuffa H18-klassen.En bom på en kontroll inne i ett grönområde i början gjorde att två konkurrenter smet förbi. Trots det stressade inte Adrian upp sig utan kämpade sig tillbaka i tävlingen och gick ifatt igen och var med i segerstriden in mot slutkontrollerna då en liten miss kom och lite trötthet efter en tuff period, men en fin tredje plats bara dryga minuten från segern var riktigt starkt.

Vi hade även två löpare till på pallen när Melker starkt vann H12 kort och Gustav Karlsryd var tvåa i H16-kort. Tyvärr är dessa klasser väldigt små vilket är synd att inte fler tar chansen att vara med här.

Femte Löfting på pallen var Olle i H21 som hade en stark helg på tuffa banor och tog en fin tredjeplats efter att ha varit tvåa en bra stund i skogen på slutetappen. Även Joakim sprang starkt i H21 och tog en fin femteplats bara 3 minuter efter Olle.

I D10 sprang Agnes riktigt bra och kom på en mycket fin sjätte plats totalt. I samma klass sprang också Zmilla jättebra och blev 17:e tjej. I H14 sprang Simon efter en lite sämre första etapp riktigt starkt på de två avslutande etapperna och blev sexa totalt i en stor klass.

I H14 var även Oskar med och blev 34:a och Albin strax efter på plats 37 efter att de varit ihop ett tag i jaktstarten. Även Gustav var med och sprang bra två dagar, men sparade sig sen för nya äventyr på Österlen trekvällars kommande dagar,

Två tuffingar till som ska direkt till tre nya etapper är Elin och Ida. De var inte själva helt nöjda alla dagar, men sprang ändå bra och Elin blev 25:a i D12 och Ida 28:a i D14.

I H10 sprang Hugo riktigt starkt första två dagarna och trots att han inte fick till det som han ville sista dagen blev det en fin 17:e plats totalt.

I H12 var Filip och Sebastian med och kämpade på bra hela helgen och där blev Filip 25a och Sebastian 41:a.

Syskonen Ztella och Zamuel Ardfors kämpade på bra i värmen i U1 alla dagarna och kom på 13:e respektive 14:e plats.

Vi hade också ett gäng ungdomar till som var där och var med en eller två dagar i öppna banor eller U1 och U2.

Nu åker ett tiotal Löftingar ner till Österlens trekvällar och på söndag drar oringen igång med ett 30-tal Löftingar på startlinjen uppe i Örnsköldsvik. Lycka till alla som ska tävla framöver.

/MH