Vinterträning 18-19

En fantastisk orienterings-säsong för klubben med stort deltagande och flera klubbrekord i stafetterna är till ända. För att fortsätta på den inslagna vägen även 2019 är det viktigt att vi håller igång med vinterträningen. Här kan ni läsa vad som gäller från december till mars.

Basprogrammet är att på tisdagar är det natt-ol varannan vecka och löpträning i Frillesås varannan, båda kl. 18. Håll utkik på hemsidan.

Torsdagar är det barmarksträning/skidträning vid Lillesjöstugan kl. 18.

På helgerna kommer det att vara långpass med start kommande helg. Varje gång finns det en plan för de som vill springa i 2h. Ibland med karta ibland bara på stigar. Varje gång finns det också alternativ för att korta av så att man kan springa ca 60 eller 90 minuter istället. Denna träning passar alla från ca 13 år och uppåt. Efter nyår kommer vi varannan helg att ha lagda banor från gul nivå och uppåt så att även yngre kan vara med. Områdena kommer att variera så att vi ibland utgår från Lillesjöstugan och ibland från våra egna eller grannklubbars kartor. Kanske att vi någon gång hittar ett samarbete med andra klubbar också.

Söndag 9/12 är det träning för alla när årets skinkcup vid Lillesjöstugan går av stapeln.

Som alltid uppmuntrar vi alla att hålla igång med alternativ träning också. Jättebra om våra ungdomar har andra sporter och att vi vuxna håller igång med styrka eller annan motion för att förhindra skador. Finns många övningar att göra hemma också där jag vet att Patrik har många tips om ni är intresserade.

Hälsningar från OL-sektionen och Patrik och Magnus J