Jesper och Adrian topp 10 på SM

Både Jesper och Adrian fick till starka lopp på SM i medeldistans i Hälsingland och blev femma och nia i H18.

Adrian startade först av killarna på en väldigt teknisk medeldistans med många sluttningskontroller i extremt detaljrik terräng. Adrian fick till ett starkt lopp och tog ledningen i mål. Adrian blev både intervjuad av speakern och fick sitta i ledarsoffan ett tag.

Jesper startade bland dem sista i klassen efter ett starkt kvallopp. Det såg länge ut att räcka till medalj, men en miss på en kortsträcka på slutet gjorde att två killar smet förbi. Två helger på raken har Jesper varit extremt nära medalj, men två mycket starka lopp har gett en fjärde och en femteplats. Trots en miss på dryga minuten var Jesper bara 2,35 från guldet och 30 s från bronset.

I damernas seniorklass visade också Elin Månsson riktig klass och blev tvåa. Elin som ju sprang för Löftan fram tills hon blev senior var bara slagen av världsmästaren Tove Alexandersson och hamnade före silvermedaljören från VM på långdistans Lina Strand. Elin som trots skador tagit kliv närmare världseliten för varje år visade att hon nu är där på allvar.

(Foto: Stefan Månsson)

Grattis alla tre.  /Magnus H