Hallands tredagars

Drygt 40 Löftingar sprang hela eller delar av Hallands tredagars i Skedala utanför Halmstad i helgen. Klubben tog två totalsegrar genom Josefin Hanning i D21K och Simon Corneliusson i U2.
Årets Hallands tredagars bjöd på fantastiskt väder de första två dagarna. Terrängen varierade från snabbsprungen öppen gran eller lövskog till mer bökiga gräsområden i skogen med kuperade hyggen och grönområden. Tredje dagen var det jaktstart i alla huvudklasser utom HD10. Ett spännande och annorlunda moment som blir stafettlikt. Den här dagen hade vi inte lika tur med vädret längre utan regnet vräkte ner, men alla jag mötte såg lika glada och taggade ut som vanligt. Klubben tog alltså två totalsegrar efter tre starka lopp av både Josefin och Simon. Stort grattis. I samtliga klasser var det tuff konkurrens och många klasser hade mellan 40 och 80 deltagare. Våra ungdomar stod sig trots det bra i konkurrensen och Jesper blev sexa bara 2,33 från segern. Han visar att hans fart räcker till att vara med i täten trots att det blev några för Jesper sällsynta misstag i skogen. Även Adrian fortsätter att springa stabilt och hamnade till slut på plats 8 i den tuffa H14-klassen efter en något sämre avslutning än inledning på helgen. I H10 hade vi hela 5 löpare med och var därmed största klubb i den klassen. Tobias var bäst med en tiondeplats totalt, tätt följd av Victor på en elfteplats. Även våra tre nioåringar sprang bra och Albin blev 27:a, Oskar 28:a och Vilhelm 36:a. I H16 kort sprang Lukas sig till plats nr tre. Jakob inledde veckan starkt i H12 och hamnade till slut på plats 31. Johanna gjorde tvärtom och avslutade veckan på ett bra sätt och slutade 38:a i D12. I H16 började helgen jämnt mellan Magnus och Filip, men Magnus drog sen ifrån lite och kom 18:e och Filip blev 26:a I U-klasserna kämpade även våra framtidslöften på bra och Alice och Hugo sprang U1 medan Filip sprang U2. Bland våra rutinerade löpare är det främst två stycken som gjorde extra bra prestationer. Magnus Johansson var länge med i segerdiskussionen i den stora H45-klassen,men det blev till slut en mycket bra 4:e plats. En annan stor ”gubbaklass” är H70 där Gösta visade att takterna sitter i än och han sprang in på en imponerande sjätteplats. Ett kul inslag på tävlingen var också att vi fick besök av några ”gamla” storlöpare som Triatleten Christian Nilsson som blev fyra på längsta öppna banan och även av fotbollspelande Linda Johansson. Nu vilar vi upp oss i veckan och kör något intervallpass så kommer nog storformen lagom till Oringen som drar igång på söndag i Kristianstad. (Fotograf är Owe förutom kortet på Simon som är från Tjoget och Patriks kamera)

Av: Magnus Hansson