Smålandskavlen i Jönköping

Löftan hade 3 lag på startlinjen på årets Smålandskavle plus två löpare som sprang individuell stafett.

Allra bäst gick det för HD12-laget som kom på en sjätte plats bland över 30 lag, bara drygt 2 minuter från segern.

Smalands 1

 

I HD12 inledde Victor med att komma in på tolfte plats drygt 3 minuter från täten i ett vakuum där han fick springa  själv större delen av banan. Ut på andra rusade Jakob, Gustav och Simon. Fort gick det i skogen, men det blev några bommar men ändå plockades det placeringar och Simon skickade ut Tobias på femte plats drygt 2 minuter från ledningen. Jakob sprang fort också och dök upp strax efter och även Gustav sprang fort och var med i draget, men missade en kontroll på mitten av banan.

Det var väldigt tätt och jämnt mellan 12 lag ut på slutsträckan. Tobias gjorde ett starkt lopp på egen hand och i riktigt tuff konkurrens på slutsträckan (fyra på sträckan) sprang han in på sjätte plats mindre än 3 minuter upp till segern, men med betryggande marginal bakåt. Nästa år är fyra av killarna i laget kvar medan Jakob får gå upp och hjälpa H16-laget.

 

I H16 var det rena sjukstugan och trots tre återbud (Adrian, Alice och Magnus) lyckades vi ha ett eget lag. Riktigt starkt. Jesper inledde vasst på natten mot 16-åringarna och kom in på 14:e plats av nästan 40 lag. Daniel fick flytta upp till sträcka 2 när Alice blev sjuk på natten och kämpade väl liksom Axel på tredje och Filip på fjärde. Till slut blev det en 36:e plats för laget.

I H180 inledde Magnus J natten på bästa sätt, men efter lite övermod kom ett par bommar på vägen hem, men en stabil 12:e plats. Magnus H fortsatte på morgonens jaktstart och lufasde runt sakta men säkert och kom in på åttonde plats. Ingvar som var snäll och kompletterade oss för att få lag sprang bra mot betydligt yngre motstånd och växlade som 21:a lag. Torkel knep två platser sen på sista, men retliga 2 minuter fattades upp till Friskus Varberg.

Vi hade även med två kämpar i den individuella stafetten där Patrik sprang medel och Johan svår. De var väl inte helt hundra nöjda med sina insatser men tog sig runt både natt och dagsträcka. Nya tag nästa år i Eksjö.

/MH

 

Smalands 2

 

 

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.