Rapport från Hallandspremiären

Traditionsenligt bjöd Hallands sydligaste klubbar in till årets Hallandspremiär i orientering. Många Löftingar har kämpat i en eller flera dagar i helgen och allra bäst gick det för Jesper som vann samtliga tre dagar i H14 trots att det var riktigt stora klasser med tufft motstånd för ungdomarna.

Jesper Hallandspre

 

Helgen inleddes i Skummeslöv med snabblöpt, men ändå lite klurig natt-ol bland sanddyner och med många småstigar.  12 stycken Löftingar kom till start denna kylslagna kväll. Inte mindre än tre segrar blev det till klubben och det var i de tre yngsta herrklasserna. Filip vann H10, Tobias H12 och Jesper H14. Grattis alla tre.

I H12 var dessutom Victor fyra och Oskar som gjorde H12-debut sprang starkt och kom in på tionde plats. Även Jakob i H14 och Filip i H18 gjorde debut i nya klasser på ett bra sätt och Jakob blev 18:e och Filip sjua. Även föräldrarna Johansson sprang starkt med Magnus på en fjärdeplats i H45 och Liselotte som trea i ÖM3.

På lördagens medeldistans i Långasand var det flitigare löftandeltagande med 36 personer till start. Denna dag blev det tre pallplatser till klubben. Jesper tog hem segern med 1,5 minut i H14 och i H12 var Tobias fin tvåa och Victor trea efter svåra Arvid Skepp från Sävedalen.  Extra glädjande i denna klass var att ytterligare 4 löftingar kom till start och sprang starkt i den stora klassen. Oskar var 19:e, precis före Andreas på 20:e plats. Även Albin sprang bra i sin H12-deut med en 26:e plats och Hugo slutade 32:a. Bra kämpat alla 6.

Tobias och Victor HallandsprAndreas och Hugo Hallandspre

I H10 var Filip idag sjua och i D12 var Annie på en femtonde plats. Båda var tredje Hallänning i sina klasser i ungdomscupen. Även Adrian i H16 var tredje hallänning när han kom på 16:e plats. I H16 hade vi tre löftingar till start där Axel och Daniel hade en hård intern kamp där Axel var några minuter före Daniel.

Axel HallandspremDaniel Hallandspre

I D14 kämpade Johanna bra och tog många poäng i Hallandscupen genom att bli 27:a totalt. I H14 sprang även Jakob bra och kom på en 24:e plats.

Johanna Hallandsprem

I U-klasserna kämpade bröderna Moberg på bra och i U2 var Oskar på en tolfte plats och i U1 var glade Lukas 16:e.

Moberg Hallandsp

 

I De tuffa 18-klasserna sprang Alice och Filip bra och blev 13:e respektive 16:e. I seniorklassen fick vi se Johan Antonsson med bra fart under fötterna. Med dagens bästa kilometertid i klubben. (6,21) lyckades han bli 17:e man i H21.

Johan HallandspremiFilip S Hallandsp

Även söndagens långdistans gick nere i vackra Långasand. 25 Löftingar startade och det blev två segrar till klubben. Jesper vann alltså för tredje dagen i rad. Denna dag med knappa två minuter i H14 och i H12 lyckades även Victor vinna med nästan exakt samma segermarginal. I H12 var även Tobias sexa och Albin 16:e.

Albin Hallandspre

 

I H10 var Filip femma och i H16 var Adrian tia efter en vild spurt med bara en sko. Annie fortsätter att springa bra i D12 och var även denna dag tredje Hallänning i D12 efter en total 11:e plats.

Annie HallandspreFilip Hallandsp

Oskar kämpade på i U1 utan föräldrar och klarade banan bra och blev 14:e med en skuggad lillebror Lukas två placeringar bakom sig. Storebror Jakob tog en 26:e plats i H14 efter ett bra lopp. Axel kämpade starkt även denna dag med en tuff H16-bana och kom på 36:e plats. i U2 kämpade också en kylslagen Agnes sig runt. (Kanske att mamma Jeanette var ännu mer stelfrusen i mål dock)

I D18 var Alice tia, bara drygt 8 minuter från segern trots en långvarig förkylning innan helgen.

Alice Hallandspre

 

Vi kan konstatera att tävlingsintresset är fortsatt starkt i klubben. Trots att flera av våra löpare som brukar springa inte kunde vara med av olika anledningar så är vi en av de större klubbarna på tävlingen. Vi har flera löpare i topp och vi har en bra bredd på verksamheten med spridda åldrar, även om det hade varit kul att se fler seniorer ute på tävlingarna också. Nu laddar vi närmast för Falkenbergs tävling kommande helg innan det blir påsktävlingar i närområdet. Då hoppas vi få träffa ännu fler lika glada Löftingar som Gunilla:)

Gunilla Hallandsp