Sverigepremiären i Åhus

Nu är det mars igen och årets tävlingar har som vanligt dragit igång med Sverigepremiären nere i Åhus och precis som tidigare var Löftan på plats med ca 25 personer.

I år fick vi dessutom en extra tävling på köpet när Pan hade lagt till en sprint på lördagen inne i Åhus. Som alltid är det bra tävlingar för att få upp självförtroendet gällande km-tider, då det alltid är snabblöpt tallhed nere vid stränderna, även om sanddynerna ibland bromsar upp farten. Kanske också att en och annan miss tyvärr smyger sig på ibland också som drar ner km.tiden. Åtminstone för några av oss:)

Av ungdomarna inledde Simon säsongen på ett strålande sätt i H12 med placeringarna 4, 2 och 1. I H12 var även Oskar och Filip med och kämpade på bra och Oskar gjorde tre jämna och bra lopp med en tolfteplats på natten som bäst och Filip hade sin bästa placering på sprinten med en 22:a plats.

I H14 hade vi hela fyra killar med hela helgen. Victor lyckades knipa en 5:e och en 6:e plats som bäst. Tobias sprang stabilt och säkert och i en jämn och tuff H14 klass hade han sin bästa placering på långdistansen med en 10:e plats.

Jakob visade att snabbheten finns, men det blev några bommar. När de slipas bort kommer han att vara i topp i H14 i år. Bästa placeringen blev på sprinten med en 16:e plats. Även Edvin kämpade på riktigt starkt och klarar nu svåra H14 banor galant.

I H16 inledde Jesper säsongen lika stabilt som han avslutade förra året. Med placeringarna 3, 2 och 3 visade han att han hänger med 16:åringarna direkt och var bara 9 sekunder från segern på medeldistansen. En som var ännu närmare en seger var Adrian på sprinten då det blev en fin andraplats bara 2 sekunder efter. Även på långdistansen gick det snabbt och han hamnade på en femte plats.

Kul att även våra juniorer Alice och Filip var med och sprang tuffa och långa banor och mötte tufft motstånd från många löpare från ol-gymnasierna. Alice firade dessutom sin 18:årsdag på lördagen. Stort grattis.

Dessutom hade vi med ett litet charmtroll som sprang knatteknat och gjorde oss alla på gott humör. Bra kämpat Hatsaya.

Av våra äldre löpare sprang Gösta starkt på söndagen genom att vinna långdistansen i H75. Även Magnus J är uppe i en ny klass och sprang starkt i H50 med en andra och en fjärde placering som bäst.

Nu tar vi sats mot Hallandspremiären nästa helg. Hoppas att vi blir ännu fler då.

/Magnus