O-ringen Värmland 2017

En härlig vecka i mestadels strålande solsken i Arvika är avslutad för femtiotalet Löftingar. Många fantastiska prestationer och framförallt härlig gemenskap och kul orientering har präglat veckan.

Värmland bjöd på ett fint arrangemang med härlig vildmarksterräng och kul orientering. På ett stort arrangemang som O-ringen finns det som alltid förbättringsområden, men totalt sett tror jag de allra flesta var väldigt nöjda med veckan. Huvuddelen av Löftingarna bodde tillsammans på campingen och det var full rulle med lek för våra yngre medlemmar medan de lite äldre ungdomarna hängde i ungdomstältet på c-orten samtidigt som de vuxna drack kaffe och diskuterade dagens bravader.

Resultatmässigt gick det lite upp och ner för Löftingarna, men totalt sett var det ett lyckat femdagars med många fina placeringar. Vi fortsätter öva vidare i höst på säkerheten och rätt tänk med förenkling och att våga hålla igen lite när det blir svårt in mot ringen för att sen trycka på lite extra när man har full koll på sträckorna.

Riktigt bra gick det återigen för Jesper som efter en jämn vecka slutade på en mycket bra fjärde plats i den tuffa H15-klassen.

I H35 kort visade Joakim att man får lite extra motivation av ett klassbyte och som nybliven 35:a sprang han snabbt och tekniskt rent i princip hela veckan och blev trea totalt. På O-ringen har kortklasserna för vuxna samma svårighet som huvudklassen, men är någon kilometer kortare. Laddad av framgångarna har han planerat för ett tiomilaläger för klubben i Nynäshamn i november så håll utkik här framöver så du kan hänga med. Kanske att vi kan få två lag även nästa år och ett damlag?

Även Linda sprang starkt och blev fyra i D35 motion efter att ha varit i ledningen efter den första dagen efter ett kanonlopp.

I U2 rusade Ella runt snabbare och säkrare för varje dag och landade till slut på en mycket bra 11:e plats i en stor klass.

I H50-klassen sprang Magnus starkt som alltid på O-ringen och slutade efter en jämn vecka på en mycket bra 6:e plats i konkurrens av gamla landslagslöpare.

I H13 hade vi tre grabbar till start och Tobias gjorde som vanligt ett bra och stabilt O-ringen och med en sjätte plats som bäst en dag bara minuten från segern blev han till slut totalt 13:e man. Victor hade i samma klass några bra etapper och några med för många bommar, men slutade ändå bra som 24:a. Även Gustav sprang jämnt och bra hela veckan och slutade som 63:e man vilket ju i stora O-ringen klasser är ungefär bästa tredjedelen.

I H12 öppnade Simon veckan riktigt starkt och låg trea efter tre etapper och visade att kapaciteten för pallplacering totalt fanns. Tyvärr kom det sen en lite större miss dag 4 och på avslutningsetappen när han jagade en topp-7 placering hade han oturen att bli stucken av jordgetingar. Bra gjort av Simon att ta sig till sjukvården som fanns i närheten och prioritera hälsan. Efter en stund kunde han fullfölja loppet och slutade ändå på en mycket bra 17:e plats. Även Oskar sprang starkt i H12 och fick till ett par fina etapper och slutade till sist på plats 82.

I D10 hade Elin en riktigt bra vecka och sprang bra varje dag och slutade till slut på en mycket stark 19:e plats.

I U1 hade vi några snabba barn med. Almer orienterade bra varje dag och kom på en fin 19:e plats totalt. Även Stina klarade O-ringen bra trots som alltid många upptrampade stigar bitvis som kan förvilla och slutade totalt 108. Även Jakob A sprang bra fyra dagar, men kunde tyvärr inte starta sista dagen.

I H10 och H11 sprang Hugo och Filip bra på de flesta etapperna, men hade lite för bråttom varsin dag och blev inte godkända tyvärr. Bästa dagen för Hugo var en stark 21:a plats bara minuter från segern och Filip hade sin bästa dag sista etappen med en 31:a plats.

I D12 kämpade Ida på bra hela veckan och slutade på plats 85.

I H14 sprang Jakob bra och slutade som näst bäste Hallänning på plats nr 70.

I Inskolning var det Elsa som tog sig runt kluriga banor fyra dagar.

I D13 sprang Annie starkt de flesta av dagarna och slutade i en stor D13 klass på plats 98.

I H16 sprang Axel bra i den kluriga värmlandsterrängen och slutade på plats 144. I samma klass visade Adrian sin höga kapacitet genom att komma topp-20 två dagar. Tyvärr hade han en sämre dag där han inte var godkänd.

Alice hade en mycket bra vecka och slutade i en stor D18 klass på plats 20.

Vi hade även några snabba vuxna som gjorde en bra vecka. Hans kom på plats 14 i tuffa H65. Josefin slutade på plats 15 i D21-kort och broder Johan sprang snabbt och långt i H21 och kom på plats 24. Anna avslutade veckan starkt i D21 och kom på plats 27 och i H75 knep Gösta en bra 19:e plats.

Vi hade också interna cuper och i den prestigefyllda placeringscupen tog till slut Ella hem finalen knappt före Jesper. Med i finalen var också Magnus, Linda och Elin.

I spurtcuperna där klubbens snabbaste spurtare ska koras var det Annie som var snabbast på tjejsidan följt av Elin och Ella. På herrsidan var det Simon och Gösta som delade segern med Patrik och Hans strax bakom.

Hoppas att vi bli lika många nästa år när det går i den fantastiska Höga-kusten terrängen i Örnsköldsvik.

/Magnus H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer

Kommentarer är stängda.