Natt-dm och stafett-dm

I helgen har det varit natt-dm i Sibbarp och stafett-dm i Rävlanda och det har blivit många medaljer till klubben, bl.a. en dubbelseger i HD12-klassen på stafetten.

Dagens stafett-dm bjöd på tuffa banor vid Rävgården, men också bitvis riktigt fin gammal granskog med detaljrika och kluriga partier mellan några större höjder. Våra två HD12-lag fortsatte på den inslagna vägen från stafetten på sprint-dm och det blev en dubbelseger före Halmstad. Det blev en riktigt jämn och spännande kamp mellan våra två lag som vi försökte göra så jämna som möjligt på förhand. I lag 2 växlade Filip in i täten ihop med Halmstad och några minuter efter kom Ida efter ett starkt lopp och växlade som tredje lag. Ut på andrasträckan sprang nu Elin, Cornelia och Agnes för lag 2 och alla tre sprang riktigt starkt och Elin gav över kartan till Albin i ledningen. För lag 1 var det Oscar M, Walter och Hugo som gav sig ut och även här sprang alla tre riktigt bra och Hugo kunde skicka ut Simon på en andra plats.

Våra två starka sistasträckslöpare Albin och Simon sprang som alltid riktigt bra och Simon kunde ta in förstalaget ca 2 minuter före Albins lag och en fin dubbelseger till klubben precis som i fjol i HD12.

(Vi kan ju även nämna att Simon laddade med 14 km terränglopp i Sisjön dagen innan där han sprang på den grymt snabba tiden 59 minuter)

I HD16 inledde Annie starkt på förstasträckan och kom in med en stor klunga av andra duktiga Hallandslöpare och vi hade tätkänning med alla utom storfavoriterna Halmstad som hade ryckt ifrån. På andrasträckan sprang Axel, Jakob och Victor tätt ihop hela banan och passerade mållinjen inom några sekunder och vi var nu uppe på en andraplats, men tätt ihop med Rigor och Friskus. Tobias fick gå en tuff kamp mot Friskus om silverplatsen på sista, men lyckades med säker orientering och bra fart knipa en silvermedalj till Löftan trots att vi skickat upp Jesper och Adrian i H21.

Även våra seniorer hade mestadels en bra dag. Framförallt imponerade våra D21:or som tog hem en övertygande seger där man var i ensam ledning hela tävlingen när Marie inledde med ett superlopp på förstasträckan och när sen även Alice och Josefin båda sprang starkt var det inget lag som var nära att hota. Stort grattis.

I H21 var tanken att vi skulle ställa tre starka lag på starlinjen, (ja eller två starka och ett som skulle ta sig i mål) men tyvärr blev både Johan A och Magnus J sjuka och fick lämna återbud så vi hade 3 lag på startlinjen, men bara två fulltaliga. Favoriterna i lag 1 inledde starkt där Jesper var med uppe i täten i början, men hamnade vid fel gaffel vilket är lätt till när det kanske går lite fortare än vanligt när man ska möta Göteborgs seniorelit. Jesper kämpade dock starkt och var inne som fjärde lag dryga 5 minuter efter mannen som gjorde ett riktigt kanonlopp, nämligen Joakim i andralaget som var inne först av Hallandslagen. Ut skickade han då en halvskadad gubbe som blivit frånsprungen av 12-14-åringar på tisdagens stafetträning och helst ville hålla till i gubbaklass istället. Inspirerad av läget lyckades undertecknad dock hålla i orienteringen och kämpa på och kunde skicka ut Tobias som andra lag minuten efter Halmstad 1.

I Lag 1 inledde Adrian jakten direkt i full fart, men tyvärr kom ett parallellfel vilket kostade mycket tid, men sen kämpade Adrian på starkt och växlade som fyra så att Olle ändå hade chansen att plocka in på Löftan lag 2 och Halmstad 2.

På sistasträckan gick Tobias säkert och höll undan klart för Halmstad 2. Åt Halmstad 1 fanns inget att göra, men bakom jagade Olle som nästan tog ikapp allt, men det fattades ca 3 minuter till slut, men två Löftanlag på pallen även i H21.

Vi hade även lag i H160 där det blev en fin tredjeplats till Johan, Roland och Jonas. (Vi nämner inte hur många lag som var med, men vi kan ju räkna att vi slog alla klubbar här som inte vågade ställa upp)

Även i propaganda hade vi lag och Linda, Daniel G och Daniel H tog in laget på en fin sjunde plats av 22 lag.

I fredags avgjordes också natt-dm i Sibbarpsskogarna.

Även här gick det bra för Löftan och vi hade 23 löpare till start och lyckades ta hem segern i D12 genom Ida, H12 genom Simon, H14 genom Tobias, H16 genom Adrian och i H75 där Roland knep guldet. Grattis alla fem.

Ytterligare pallplaceringar blev det till Alice i D18 och Jesper i H16 (och Henrik i Ö8) som alla var tvåa.

Av våra ungdomar sprang även Annie bra i D14 och blev fyra, liksom Oskar i H12 som var knappt före Albin på femteplatsen.

Även Axel sprang bra och var femma i H16 liksom Victor i H14 som var knappt före Jakob på plats 6.

Våra H21:or som redan nu laddar för Tiomila sprang bra i H21 och där var Olle trea, Joakim fyra och Johan sexa och Patrik 12:a av Hallänningarna. Bra kämpat i natten alla Löftingar. Glöm inte anmäla er till medel-DM nästa helg. Banläggare Graad utlovar fin terräng.

/Magnus H

(Tyvärr ingen bild från Rolands prisutdelning)