Träningar hösten 2016

Säsongen lider mot sitt slut, men nästa kommer fortare än man anar. Vi har bokat vandrarhemmet i Åhus som vanligt till Sverigepremiären första helgen i mars.  Vi kommer att erbjuda något fler träningar under vintern än vanligt eftersom vi har några stycken som vill träna lite mer. Vi uppmuntrar som alltid våra ungdomar att hålla på med flera sporter och man är välkommen att komma på de träningar som passar under hösten/vintern som följer. Ni hittar info om höstens träningar under läs mer.

Tisdagar: Som tidigare år kör vi på tisdagar natt-ol jämna veckor  och löpträning i Frillesås ojämna veckor.

Torsdagar: Även här kör vi på med barmarksträningen från Lillesjöstugan som tidigare.

Tre torsdagar den här hösten har Göteborgs orienteringsförbund nattcuper. Vi uppmuntrar våra äldre ungdomar och seniorer att vara med här och få bra teknikträning och sparring mot Göteborgs ungdomar och seniorer. Vi försöker att samordna så att minst en bil kör upp med intresserade. Banor från 3,5 km röd nivå till ca 8 km svart nivå. Går bra att springa tillsammans om man vill det eller be att bli skuggad av någon vuxen. Datumen för höstens nattcuper är 17/11, 1/12 och 15/12. Vi kommer att dela länkar till anmälan via Facebook.  Kul att intresset för tiomila verkar stort i klubben. Anmäl er via klubbaktiviteter på eventor. Dessa nattcuper är perfekt träning till tiomila för att känna på Göteborgsterrängen i mörker.

Helger: Vi kommer med start den 20/11 och fram till jul att köra orientering varje helg. Oftast söndagar, men kan bli någon lördag också. Ibland från Lillesjöstugan, men oftast kartor runt om i närområdet. Ett gäng kommer att köra lite längre pass och vara ute mellan 60-100 minuter. Det kommer att finnas kortare banor så att alla som vill hålla igång under vintern kan vara med.  Oftast kommer det att finnas skärmar ute, men kanske inte alltid. Har ni möjlighet att hjälpa till någon gång att antingen hänga ut eller plocka in är vi väldigt tacksamma. Magnus J och jag hinner inte lösa det varje gång.

Onsdagar: Några stycken i klubben vill träna ännu mer i vinter och kommer oftast på onsdagar att ge sig ut antingen med lampa på stig eller i skogen eller köra intervaller. Vill man hänga på så utgår den här träningen oftast från familjen Johanssons. Hör av er till Magnus om ni vill hänga på.

Håll koll på kalendern efter vad som händer, men så här ser basprogrammet ut från mitten på november till slutet på februari.

/Magnus