Många Löftingar på Tredagars

OK Löftan var näst största klubb på Hallands tredagars i Egnaredsskogarna utanför Ullared. Många ungdomar har kämpat på i den tuffa, men mestadels fina terrängen och gjort det riktigt bra. En totalseger blev det till klubben genom Jesper i H16.

Efter tre riktiga starka lopp med placeringarna 2,1,1 tog Jesper hem en klar seger i H16. Adrian sprang också starkt (även om han säkert själv tyckte det blev någon bom för mycket) och kom sjua i en tuff klass.

I H12 hade vi fyra löpare till start och det blev fina framgångar. Simon hade en stark helg och blev fin tvåa efter en imponerande spurtduell på jaktstarten. Även Albin sprang riktigt bra hela tävlingen och blev tolva totalt och Oskar B hade framförallt en toppendag på lördagen med en sjätte plats och blev 20:e totalt. Även Walter sprang bra på kluriga H12-banor och blev 49:a.

I H12 kort var Oskar M tvåa och Zebastian trea och här var även Melker med de första två dagarna och sprang bra.

I H14 visade Tobias återigen att senaste tidens storform håller i sig. Mot riktigt tufft motstånd blev han trea totalt, bara sekunder från andraplatsen. Victor fick efter en trög inledning upp farten bättre och blev tolva totalt. Jakob M var på väg mot ett kanonlopp första dagen, men en försmädlig kontroll som han först var framme vid satte stopp för det. Han kämpade ändå på bra och blev 33:a totalt. Hugo, Gustav och Edvin kämpade alla på starkt på tuffa H14-banor och genomförde många bra sträckor, men fick av olika anledningar inget totalresultat.

I D12 var det Ida och Alva som representerade klubben. Ida blev 23:a totalt efter bra lopp och även Alva sprang bra, men en stämpel tog tyvärr inte sista dagen.

I H10 var det Hugo som sprang bättre för varje dag och till slut landade på en fin 27:e plats.

I D10 sprang Elin riktigt starkt, speciellt de två sista dagarna och blev 13:e tjej i en stor D10-klass. Även Agnes sprang riktigt starkt och blev 24:a.

Vi hade också många yngre som sprang inskolning, U1 eller U2 en eller flera dagar.

Ztella var snabbast av alla dag 3 i inskolning.  Lukas sprang som en raket alla dagar och var t.ex. tvåa dag 3 i U1. Även Ella var snabb alla dagarna och kom femma dag 2. Almer var först i mål en dag och snabb som en vessla alla dagarna och som bäst trea i U1 dag 2.

Jakob A var med hela helgen och sprang snabbt i U1 och blev bl.a. 23:a på dag 2.

Även Ralf var med två dagar i U1 och var 19:e dag 2. Stina kämpade bra två dagar i U1 och var 36:a på fredagens tävling. Cornelia var snabb i U1 dag 2 med en 30:e plats i U1 och även Zmilla sprang bra och kom på 30:e plats i samma klass. Även Vidar tog sig runt inskolning på ett bra sätt ihop med morfar.

På knatteknat kämpade Hatsaysa återigen starkt.

 

Våra juniorer Alice, Filip och Daniel slet sig också runt tuffa banor hela helgen och kom på plats 12, 16 respektive 18:e. Bra kämpat gänget i den tuffa terrängen.

Av våra vuxna deltagare var det Josefin som fick bäst placering genom att komma trea i D21 kort och Gösta som blev fyra i H75 efter en stark avslutningsetapp av båda. Eloge till Johan A som kämpade sig igenom extremt tuffa banor i H21 lång mot landslagslöpare.

 

Massor av bilder finns på facebook. Jag har säkert missat någon snabb ungdom. Skriv gärna en kommentar här i så fall så lägger jag till det.

/MH